Monday, November 21, 2011

Malaysia Menang Pingat Emas Bola Sepak Sukan Sea 2011





Keputusan Semasa Perlawanan Akhir Bola Sepak Sukan Sea 2011

21 Novenber 2011

Stadium Gelora Bung Karno

Full Time

PERLAWANAN BERLANJUTAN KE MASA TAMBAHAN

Second half extra time

Malaysia Vs Indonesia

1:1

asrarudin putra min 33 - gunawan min 5

Penalti

4-3

MALAYSIA JUARA!!!PENENTUAN PENALTI..KHAIRUL FAHMI CEMERLANG!!

MALAYSIA MENANG PINGAT EMAS BOLA SEPAK SUKAN SEA 2011

PASUKAN Malaysia berjaya mempertahankan pingat emas selepas menang ke atas Indonesia 4-3 melalui sepakan penalti pada saingan akhir acara bola sepak Sukan Sea Ke-26 di Stadium Utama Gelora Bung Karno sebentar tadi.

Perlawanan yang penuh mendebarkan dengan Indonesia mendahului dengan jaringan awal Gunawan Dwi Cahyo sebelum pemain Malaysia kembali menyamakan kedudukan melalui tandukan Mohd Asraruddin Putra Omar. Perlawanan separuh masa pertama berakhir dengan kedudukan 1-1.

Separuh masa kedua menyaksikan 2 jaringan gol tidak di kira oleh pengadil,  apabila gol jaringan pemain Indonesia di kira off side. Begitu juga gol jaringan pemain Malaysia di kira off side tidak lama selepas itu.

Setelah tambahan masa selama 30 minit perlawanan berakhir dengan kedudukan seri 1-1 dan sepakan penalti sebagai penentu. Khairul Fahmi selaku penjaga gol satu ketika berjaya menyelamatkan satu sepakan penalti pemain Indonesia.

Dan akhirnya wira negara, kapten pasukan Harimau Muda, Baddrol Bakhtiar melakukan sepakan terakhir Malaysia, tetapi berjaya di tampan penjaga gol Indonesia sebelum bola tersebut muntah ke gawang gol Indonesia untuk gol kemenangan Malaysia.
 
Lawan Tetap Lawan!!!

No comments: